Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

Актуални новини

„Криворазбраната цивилизация” възхити фестивалната публика на театралните празници в Ямбол

 

Варненският драматичен театър представи на 14 юни пред фестивалната публика на XXI Театрални празници „Невена Коканова” в Ямбол постановката на Стоян Радев „Криворазбраната цивилизация”, посветена на 95-годишния юбилей на театъра. Както на рождения ден на театъра, след това и в Световния ден на театъра, всъщност както на всяко представление, така и в Ямбол варненските актьори играха всеотдайно и безрезервно се раздадоха.

Няма как да е другояче, защото този спектакъл разказва за призванието на актьора, за вярата в изкуството, в доброто, в приятелството. Героите носят всичко това в себе си, защото и актьорите го носят, накрая то заразява и публиката. Публиката винаги безпогрешно усеща истинския театър и никога не крие възхищението и благодарността си.

Почувстваха ги с пълна сила в Ямбол режисьорът Стоян Радев, актьорите Николай Божков, Гергана Арнаудова, Цветина Петрова, Николай Кенаров, Славяна Иванова, Веселина Михалкова, Юлияна Чернева, Валери Вълчев, Петя Янкова, Теодор Папазов, Даниела Викторова, Свилен Стоянов, Константин Соколов и всички останали от екипа.

Ето какви отзиви за спектакъла на „Криворазбраната цивилизация” събра изданието „Ямбол Прес”:

„Криворазбраната цивилизация“ на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ Варна беше спектакълът, който ямболци аплодираха на втората театрална вечер. Както обещахме ето и отзивите на публиката след представлението:

„Аз очаквах да видя познатата „Криворазбрана цивилизация“, но не мога да кажа, че не ми хареса.“

„Поетичен спектакъл, да – много поетичен и в същото време се смях със сълзи“

„Този театър и без „звезди“ успява да взриви салона и винаги представя завладяващи спектакли“.

„Колкото пъти Варна играят на празниците в Ямбол, вали дъжд. Иначе представлението беше неочаквано, но ми хареса.”

 

 

„Вдъхновението – това осмисляше цялото представление! Вдъхновението, за което стана дума на финала, то сякаш даваше енергия и на актьорите, и на публиката! Браво!“

„Много силна трупа, много обединена, от това което прави всеки път! Това си личи и имат свой стил, свой почерк….“

Към гласовете в тази възторжена анкета, прибавям още два поста от фейсбук профила на Стоян Радев:

Дияна Стоянова: „Благодаря на трупата, която вярва във всяка произнесена дума, благодаря, че Стоян Радев им е дал възможността да повярват във Вдъхновението, че заредихте хората с него.... и пожелавам от сърце да го задържите, все така прекрасно живо и да не го изпускате нито за миг! И дълъг, дълъг живот на "Криворазбраната цивилизация"!

Велина Илиева: „Чаках това представление от много време. Знаех си, че ще ми хареса, но честно казано, не бях подготвена за това, което видях и преживях снощи :) Вие, Стоян Радев, идвате от друго време - от бъдещето. Гениален! Благодаря! А за актьорите мога да кажа само едно - уникални!”

Виолета Тончева

15 юни 2016

TOP