Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

Актуални новини

„СЪН” – ФЕНТЪЗИ ПОСТАНОВКА НА ВАРНЕНСКИЯ ТЕАТЪР ЗА МЛАДАТА ПУБЛИКА

 

30, 31 май 2017, 19.00, Сцена Филиал - ПРЕДПРЕМИЕРА

В края намесеца, в който отбелязваме празника на буквите и просветата, Варненският драматичен театър ще поднесе на младата публика премиерната си постановка „Сън”.

Талантливата авторка Магда Борисова, позната ни от Детската Коледа, спечели с тази творба провелия се преди няколко години конкурс за детска пиеса на Варненския театър. И ето че през 2017-а дойде ред „Сън” да излезе на сцената. Очакваме предпремиерата на 30 и 31 май.

 

В „Сън” Магда Борисова засяга важни житейски теми на достъпен за младата аудитория език. Както подсказва заглавието, в тази пиеса-феерия, смесица от фентъзи и символизъм, адресирана сякаш само към децата,

действието се развива в страната на сънищата. Всеки сън е една произволна субективност, чрез която човек прекрачва границите на реалността. Героите осъзнават, че се намират в сън и искат да прехвърлят мост между съня и реалността.

Тони бърза да се срещне с Големия Вълшебник, защото той може да сбъдва хубавите сънища.

А момчето таи няколко прости желания - майка му да се радва на сладък живот - тя все се оплаква че животът й горчи, да имат достатъчно пари и да задържат кучето Ралф.

По пътя си Тони среща феи и митични същества, успява да се пребори с кошмарите и страховете си, помага на изпаднали в беда.

А в края на едно такова пътуване човек научава много за себе си и спътниците си. Когато пристига в двореца на сънищата, Тони се изправя пред трудно решение. Той трябва да избере само едно от трите си желания – или сладкия щастлив живот, или кучето или парите.

 

 


На снимките - скици за костюмите в "Сън" на Даниела Николчова

Постановка и музикална среда Стоян Радев Ге. К., сценография и костюми Даниела Николчова. Действащи лица и изпълнители:Тони - Георги Няголов/Недялко Стефанов; Сладкаря - Валери Вълчев; Банкерката – Цветина Петрова; Кучето Ралф – Николай Кенаров; Феята на зъбчето – Биляна Стоева; Феята на блестящите идеи – Теодора Михайлова; Феята на сдобряването – Даниела Викторова; Феята на радостните игри – Веселина Михалкова; Д-р Сън – Николай Божков; Библио – Гергана Арнаудова; Текаря – Милена Кънева; Големият вълшебник – Константин Соколов; Майката – Юлияна Чернева.

 

 

TOP