ГЛЕДНА ТОЧКА ИЛИ РЪБОВЕТЕ НА КРЪГА

ГЛЕДНА ТОЧКА ИЛИ РЪБОВЕТЕ НА КРЪГА

по Василий Шукшин, Даниил Хармс и Михаил Жванецкий

 Кликнете тук, за да видите галерията със снимки >>

 

Постановка АЛЕКСАНДЪР ИЛИНДЕНОВ
Сценография и костюми ТОДОР ИГНАТОВ
Музикален подбор СИМЕОН ЛЮТАКОВ, ОНИК САРКИСЯН и АЛЕКСАНДЪР ИЛИНДЕНОВ
Хореография ТАТЯНА ВЕНЦИСЛАВОВА
Фотография СИМЕОН ЛЮТАКОВ

 

Участват: МИЛЕНА КЪНЕВА, СВИЛЕН СТОЯНОВ, ДАНИЕЛА ВИКТОРОВА, ПЕТЯ ПЕТКОВА, ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ, НИКОЛАЙ БОЖКОВ, ВЛАДИСЛАВ ВИОЛИНОВ, СИМЕОН ЛЮТАКОВ, МАРИЯ ГИНКОВА, ВАЛЕНТИН МИТЕВ, НАДЕЖДА РЯДКОВА, ВИКТОР ВАСИЛЕВ, ДИМИТРИНА СЛАВОВА
 

ПРЕМИЕРA – 24 февруари 2011 г.

 

Режисьорът Александър Илинденов:

 

От гледна точка на днешното време ние поглеждаме към героите на „Гледна точка или Ръбовете на кръга” с ирония, намираме ги старомодни, нелепи, дори абсурдни, но от друга страна екзистенциалните въпроси, на които те трябва да си отговорят, вълнуват и нас.

 

В този смисъл гледната точка към миналото се оказва, че е гледна точка и към настоящето и именно в пресечната територия между двете са моите търсения. В спектакъла малко се говори за сериозни неща - всичко, случващо се на сцената, е пречупено през призмата на смешното, градирано до гротескното. Убеден съм, че за истински сериозното най-добре се говори чрез смешното.

 

Изкуството е призвано, докато поднася търсеното от аудиторията развлечение, да внушава своите сериозни послания. Надявам се, нашият спектакъл така да провокира зрителя, че той да усети с всичките си сетива - с ума, със сърцето си - онова, което искаме да му кажем.

 

Същността е в болката ми за днешния човек, разкъсван в търсенето на истината от хиляди лъжеводачи, лъжепророци и лъжеполитици, които не го оставят да подреди живота си сам, простичко, по човешки.

 

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ

 

TOP