Искате ли да получавате новини от нас - за премиери, промоции и др.?

Актуални новини

СЦЕНИ ОТ СЕЛСКИЯ ЖИВОТ СЪС ЗВЕЗДНИЯ ЕКИП НА "ВУЙЧО ВАНЬО"

 

6 ФЕВРУАРИ, СЦЕНА ФИЛИАЛ, 19.00

На 6 февр от 19 часа на Сцена Филиал Варненският драматичен театър отново ще пренесе публиката в "Сцени(те) от селския живот", както ги е привидял А. П. Чехов. Драматургът особено е държал на това определение към пиесата си „Вуйчо Ваньо”, затова и то се превръща в ключ към режисьорската трактовка на Пламен Марков. В екипа са привлечени все известни имена: Мира Каланова – сценография и костюми; Калин Николов – авторска музика; Гергана Плетньова, която спечели ИКАР 2013 за главна женска роля за своята Соня; Стоян Радев е самият Вуйчо Ваньо, Пенко Господинов впечатлява като д-р Астров; Михаил Мутафов се преобразява в ролята на себелюбивия проф. Серебряков, Луиза Григорова е неговата красива млада съпруга Елена Андреевна, в която мъжете няма как да не са влюбени, Веселина Михалкова е мълчаливата, но много изразителна Войницка и др.

„Има много моменти в живота на човек, в които той не реагира умно, стилно и т.н., просто прави нещо. В това отношение е и образът Соня – тя е всичко нелепо, което нося и аз в себе си. Да си спонтанен, когато си влюбен, да не те е срам, да не те интересува как изглеждаш, защото знаеш какво чувстваш. Усещането да си окрилен, да си добър, да обичаш, да искаш да си милосърден – всичко, което Соня носи, е толкова респектиращо”, споделя Гергана Плетньова, заслужила със своята Соня отличието ИКАР за най-добра българска актриса на 2013 г.

Нейното превъплъщение, както и постижението на цялата трупа, ангажирана с постановката на „Вуйчо Ваньо”, си заслужават да бъдат видени от зрителите, които все още не са го направили. Още повече, че: „Чехов днес ни е необходим, за да се възстанови нарушения баланс. Ние залитнахме в недобра посока, дехуманизирахме се, станахме консуматори. Време е да си припомним, че човек има друго предназначение. Трябва да направим света по-добро място за тези, които идват след нас. В този смисъл Чехов е като камбана за събуждане, за панихида, за точно време”, подчертава Пенко Господинов, чийто д-р Астров отразява професията, добре позната на автора, който както знаем, също е бил лекар.

TOP