АМЕРИКАНСКА РУЛЕТКА

АМЕРИКАНСКА РУЛЕТКА

от АЛЕКСАНДЪР МАРДАН

 Кликнете тук, за да видите галерията със снимки >>

 

Режисьор КОСТАДИН БАНДУТОВ
Превод ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ
Сценограф ТОДОР ИГНАТОВ
Авторска музика и вокално изпълнение ВЛАДИМИР СТОЯНОВ

 

Участват: ПЕТЯ ПЕТКОВА, МИЛЕНА КЪНЕВА, НИКОЛАЙ БОЖКОВ, ВАЛЕРИ ВЪЛЧЕВ, НЕЛИ ВЪЛКАНОВА, МАРИЕЛА СТАНЧЕВА, ДАНИЕЛА ВИКТОРОВА, ЮЛИЯНА ЧЕРНЕВА

Премиера 18 януари 2012 г.

 

Предложението да поставя пиесата "Американска рулетка" дойде от Даниела Димова - директор на Театрално-музикален продуцентски център Варна и Пламен Георгиев - артистичен директор на Драматичен театър "Стоян Бъчваров", който е и нейният преводач.

Прочетох я и с удоволствие приех. Не само защото пиесата ми хареса, но и защото отдавна в мен се таеше желанието да работя отново с актьорите от Варненския драматичен театър. Авторът много сполучливо и с много чувство за хумор успява да покаже и да предаде проблемите на обикновения човек в съвременното общество - обществото и човека на промените, промените в мисленето, промените в битието, в отчаяния опит да оцелееш, да се задържиш на повърхността на живота, без да загубиш човешкото в себе си.

Интересно ми бе да работя с актьорите и заедно да откриваме вътрешните противоречия и конфликти в героите. Противоречия, които на моменти граничат с абсурда. Отчаяните опити на едно семейство да оцелее в "новите пазарни условия", преплетени с темата за любовта в нейните възрастови измерения и криминалната основа, базирана на една може би историческа истина.

Проблемите заложени в пиесата и спектакъла са близки и познати и на българския зрител. Много ми се иска, той - зрителят, смеейки се, да усети и тревогата, заложена в авторовия текст и съзнателно акцентирана и от нас. Благодаря на всички за тяхната всеотдайност! Дано сме успели!

Костадин Бандутов, режисьор

 

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ

TOP