ГИМНАСТИКА ЗА БРЕМЕННИ

ГИМНАСТИКА ЗА БРЕМЕННИ

от ЗДРАВА КАМЕНОВА

 Кликнете тук, за да видите галерията със снимки >>

 

Постановка КАЛИН АНГЕЛОВ
Художник НИКОЛА НАЛБАНТОВ
Композитор МАРТИН КАРОВ
Плакат и фотография СИМЕОН ЛЮТАКОВ

 

Участват: МИЛЕНА КЪНЕВА, БИЛЯНА СТОЕВА, ДАНИЕЛА ВИКТОРОВА, ВЕСЕЛИНА МИХАЛКОВА, ПЛАМЕН ДИМИТРОВ, ВЛАДИСЛАВ ВИОЛИНОВ И СТЕФАН ДОДУРОВ.

Премиера 4 март 2013 г.

 

Абсурдно, смешно, трогателно, човечно

„Гимнастика за бременни” е забавна история за четири бременни, пощурели от хормоните жени. По нелепа случайност се оказва, че и четирите носят едно и също име – Мария, но те са крайно различни като характери. Ето как ги определя авторкaта Здрава Каменова:
Мария 1 – шумна, прекалено приказлива, показно доволна от себе си и живота си (в ролята – Милена Кънева);

Мария 2 – интелигентна, сама (в ролята – Даниела Викторова);

Мария 3 – актриса, недоволна, суетна и нервна (в ролята – Веселина Михалкова);

Мария 4 – вечно замислена и отнесена (в ролята – Биляна Стоева).

Те са превъзбудени, кипящи от страсти. Бурните емоции ги тласкат към крайности. Те са гневни и уплашени, абсурдно забавни и истерично щастливи! Те са "жени на ръба".

В спектакъла абсурдно смешното се преплита с чисто човешко отношение към съвременни проблеми, свързани с теми като любовта и самотата. Отклоненията, истерията и самоиронията са поставени в ситуации на трогателен копнеж за близост. Тъкмо този поглед към темата за бременността прави представлението изключително комуникативно и интригуващо, като провокира онази искреност, постигането на която особено вълнува екипа на Калин Ангелов.

В тази връзка, той използва елементи от жанра мюзикъл в игрови план, за да подсили емоционалния заряд на действието.

„В спектакъла логично са вплетени музикални цитати от известни и лесно разпознаваеми за публиката рок и поп хитове, които актьорите сами изпълняват. Оттук произтичат и допълнителни предизвикателства за тях, изискващи бравурна техника за водене на действието и персонажите – музикалност, пластичност, рязка смяна на гледната точка, рефлективност, чувствителност към проблемите, отвореност за нови идеи и влияния”, отбелязва Калин Ангелов.

Виолета Тончева

 

ГАЛЕРИЯ СНИМКИ

 

 

TOP