ВЛÀДИМИР – 2020

ВЛÀДИМИР – 2020

Черна комедия от Матяж Зупанчич

 

Превод Людмил Димитров

Режисьор  Николай Кенаров

Музика Страцимир Павлов

Сценография и костюми Даниела Николчова

Фотография, дизайн на плаката и видео Симеон Лютаков

Фотография Тони Перец

 

В ролите:

АЛЕШ - Константин Соколов

МАША - Александра Майдавска

МИКИ - Ивайло Иванов

ВЛАДИМИР - Симеон Лютаков

 

Спектакълът се реализира с подкрепата на Фонд „Култура“ при Община Варна.

Премиера 28 август, 20.00, Лятна сцена „Зад театъра“

 

Постановката на „Влáдимир“ от словенския драматург Матяж Зупанчич е дипломният спектакъл на актьора Николай Кенаров, с който той завършва и режисура в НАТФИЗ в класа на проф. Пламен Марков. 

Спектакълът разказва със средствата на черната комедия една история, започнала като добро решение, но завършила с убийство. Приемайки поканата да живее със свои приятели, Владимир се оказва единственото финансово спасение за младата двойка. Появяват се обаче непредвидени усложнения, които преобръщат коренно техните взаимоотношения. Колко дълъг е пътят от думите, които се тълкуват превратно, до действията, които водят до насилие и дали, при определени обстоятелства всеки може да стане насилник? Кога се случва и кога би могло да не се случи това? Тези въпроси са залегнали в трактовката на Николай Кенаров, която както признава самият той, е повлияна от голямата режисьорска школа на проф. Пламен Марков.

Във „Влáдимир“ гостува за пръв път на варненска сценамладата  Александра Майдавска, която завършва тази година НАТФИЗ в първия клас на доц. д-р Пенко Господинов и е една отпетте номинирани актриси в категория Актриса за драматичен театър за наградата НАЙ-НАЙ-НАЙ на НАТФИЗ.

Спектакълът не се препоръчва за лица под 16 години.

 

Още по темата:

Николай Кенаров за премиерата на „Влáдимир“

Премиера на „Влáдимир“ във Варненския театър

 

Трейлър

 

 

TOP